Om mig

Välkommen till min blogg!

Jag heter Annika och bor med min man, Henrik, och våra två barn, Storebror född 2010, och Lillasyster, mars 2014,  ca 30 minuters bilfärd norr om Göteborg. Jag är högstadielärare i svenska, engelska och SO men är just nu mamma-ledig med Lillasyster. Min familj betyder allt för mig men bloggen handlar inte om dem utan fokus för bloggen är mig, träning och kost. I min blogg är jag personlig men inte privat.

Även om mitt intresse för kost och träning, och hur det kan får oss att må som bäst, är stort nu så har det inte alltid varit så. Det började egentligen när jag sommaren efter att jag tagit studenten 2001 bestämde mig för att ta tag i min hälsa. Jag var då rejält överviktig och mådde inte alls speciellt bra. Under ett år så gick jag ner ca 35 kg genom att lägga om min kost och börja träna. Det var inget aktivt val jag gjorde då men nu inser jag att det var lågkolhydrat kost som jag åt utan mjöl och socker. Vilken skillnad! Tänk att man kunde må så här bra!

IMG_3226[1]

 

 

Jag väger ca 10 kg mindre idag som 30årig småbarnsmamma än vad jag gjorde när jag gick i 7an. Jag är grymt stolt över att jag tog tag i min hälsa och gjorde en helomvänding. Jag tänker aldrig hamna där igen!

Sedan dess har träningen alltid varit mycket viktig för mig. Beroende på vad jag har möjlighet till så försöker jag få till träningen så bra som jag hinner och kör allt från spinning, styrka, core, löpning till promenader.

Annika

 

 

6 reaktioner på ”Om mig

  1. Hej!
    Jag har följt dig ett tag på Instagram och ville bara ge mig till känna och säga att jag tycker du skriver jättebra och inspirerande, både på din blogg och Instagram! Kul att följa någon som är i typ samma situation som mig själv, med småbarn hemma och som äter lchf/lågkolhydratskost och kämpar med att bli av med sina mammakilon ;-). Både jag och min man har helt lagt om nåt kost till lchf/lågkolhydrat sedan 8 mån tillbaka och älskar det! Keep up the good work!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s