Bra kost enligt mig

Du är vad du äter. Det stämmer faktiskt. Det du väljer att stoppa i din kropp kommer spela stor roll för hur din kropp mår. Visst låter det enkelt? Tyvärr är det ju inte fullt så enkelt som det låter. Dels lever vi i ett samhälle som har gjort majoriteten av oss till sugar junkies som trots att vi vet att det inte är bra att klämma i sig den där snickersen, så kan vi inte stå emot. Men också dels för att åsikterna om vad som utgör en hälsosam kost går isär.

För mig är en hälsosam kost en kost som är så naturlig som möjligt och består av mat som våra kroppar är genetiskt designade för att äta. Det betyder för mig en lågkolhydratkost som är fri från gluten och socker. I vilken utsträckning man bör undvika kolhydrater anser jag beror på vilket mål man har. Vill man, som jag, gå ner i vikt så bör man undvika dem i största möjliga utsträckning men om man är nöjd och viktstabil eller barn så tycker jag att det räcker att man undviker mjölmat och socker till vardags. Man får testa sig fram för att hitta den kost som passar en bäst.

Varför heter bloggen clean eating? Jo för clean eating, eller naturlig mat, ser jag som grunden för allt. Ät ren mat. Du är inte gjord för att äta massa mat som är gjord i fabriker. Finns det saker på innehållsförteckningen som du inte vet vad det är eller ens kan uttala? Ja, då är det inget du vill ha i din kropp. Allra bäst är ju så klart mat utan som inte behöver en innehållsförteckning. Till exempel gurkan i grönsaksdisken.

Ekologisk och giftfri mat känner jag att jag inte ens behöver förklara. Vill du stoppa i dig och dina barn gift? Vill du att de som skördar maten ska utsättas för gift? Nej så klart inte. Köp ekologiskt och giftfritt.

En bra kost enligt mig består av kött, fisk, ägg, grönsaker (främst som växer ovan jord) och bra fetter. Det du däremot ska undvika är socker och stärkelserik mat (som mjöl, pasta, ris, potatis).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s