Tänk att torskblock kan bli så gott! Dagens fredagsmiddag kommer garanterat att göras om här hemma hos oss. Enkelt, gott och nyttigt! Perfekt.
Fiskburgare, 4 portioner
Burgare:
400 g fiskfilé (jag hade 100 gr lax och 300 gr torsk)
1 ägg
1/2 dl grädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk husk
Smör att steka i
Dressing:
3 dl créme fariche
Ca 3 msk hackad gräslök beroende på smak
1 lite vitlöksklyfta, pressad
Salt
Peppar
Kör de halvtinade fiskfiléerna, ägget, grädden och kryddorna i matberedare till en färs. Strö sedan över husken över färsen och mixa igen så att det fördelas jämt.
Forma den lösa färsen med vattensköljda händer till 8 runda biffar (för 4 port). Stek i smör.
Blanda dressingen och smaka av med salt och peppar.
Servera med de grönsaker du gillar och tycker passar till. Stora salladsblad är bra substitut mot de vanliga hamburgebröden.