Julig saffranskaka

För att öka på julkänslan lite mer här hemma och göra lite god lucia-fika så bakade jag en saffrans-kaka. Jag googlade runt och hittade en del recept och tog lite inspiration här och där och satte ihop min egna variant.

En favorit bland mina nya traditioner för socker och mjölfria jular 🙂

IMG_3990.JPG

Saffranskaka

Ingredienser:
4 ägg
125 gram smör
1 pkt (0,5 g) saffran
0,5 dl grädde
2 dl mandelmjöl
1 dl kokos
1 dl sukrin
2 tsk bakpulver
1 tsk ekologiskt vaniljpulver

Fyllning:
75 g smör
1 tsk vaniljpulver
100 g philadelphiaost
0,5 dl sukrin melis

Gör så här:
Sätt varmluftugnen på 175 grader och smörj en springform på ca 22 cm.
Vispa äggen fluffiga, vispa ner sötningen efter ett tag.
Smält smöret och blanda ner saffran.
Vispa ner smör och grädden i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner och blanda ordentligt, häll upp i formen.

Vispa ihop ingredienserna till smörfyllningen och klicka i kakan.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Lägg eventuellt över aluminium efter halva tiden.

IMG_3987.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s