Recept mjuk pepparkaka

Idag hittade jag verkligen ett toppenrecept på mjuk pepparkaka som kommer att bli en kaka som kommer bakas här hemma varje jul nu framöver. Många av de bakrecept jag har testat blir helt ok men slår inte det sockerfyllda originalet men denna gång – oj! Den här kakan är tusen gånger godare än originalet. Så saftig och så god.

Jag tänker att receptet kan funka som en bra bas för andra mjuka kakor typ muffins eller sockerkakor.

Mjuk pepparkaka
4 ägg
Sötning med sötma motsvarande ca 75 gram socker
125 g smör
200 g philadelphiaost
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk bakprotein (kan uteslutas)
2 tsk bakpulver
2 msk pepparkakskryddor

Sätt ugnen på 175 g
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret.
Vispa ner smör och philadelphiaost.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Smöra en sockerkaksform och ”bröa” med kokosflingor.
Grädda mitt i ugnen i 35 minuter.
Servera med vispad grädde och lingon eller granatäpple

Receptet och bilden är lånade från 56kilo.

IMG_791011111

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s