Bakad pepparkaks-gröt

Idag kände jag att det var dags att testa något nytt mellanmål för storebror när han kommer hem från förskolan. Det har varit alldeles för enformigt det senaste.

Jag testade att göra bakad gröt som jag läst om på flera bloggar. Havregryn är ju glutenfritt och det mår både små och stora magar bra av. För att ”jula” till det lite så blev det så klart med smak av pepparkaka. Jag toppade med en klick kvarg med vaniljpulver. Det gick hem hos storebror här hemma och planerar att testa fler varianter med olika smaksättningar.

IMG_3734[1]

Helt fria från gluten och naturligt sötade!

Bakad pepparkaksgröt, 5 muffins

2 dl havregryn
1 mosad banan
1 dl valfri mjölk
1 tsk pepparkakskryddor
2 msk russin
1 tsk olja

Blanda allt i en bunke. Fördela i muffinsformarna. In i ugnen på 175 grader i ca 15 min. De två sista minuterna satte jag på grill för att få lite knaprig yta. 

Per muffins: 110 kcal, 3 gr protein, 2,5 gr fett, 17 gr kolhydrater

IMG_3735[1]

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s