Gluten- och sockerfri kladdkaka

Idag är kladdkakans dag och egentligen är jag allergisk mot sådana här dagar som uppmanar oss att äta ännu mer sött än vad vi redan gör. Men så tänkte jag att det är ju trots allt ett ypperligt tillfälle att dela med mig av ett recept på kladdkaka helt utan socker och gluten som dessutom är myyycket godare än alla ”vanliga” kladdkakor som jag ätit.

Receptet är lånat från Åse som driver bloggen 56kilo. Bilden är därifrån.

IMG_0315.JPG

Kladdkaka

4 ägg
200 g 70-85% choklad
Sötning motsvarande 0,5 dl socker (behövs inte vid 70%)
200 g smör
1 tsk vaniljpulver eller 1 krm Dr Oetkers vaniljarom

Smält smör och choklad på låg värme.
Vispa ägg, strö och vanilj riktigt luftigt.
Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund.
Häll i springform och grädda i 200 grader i 7-8 minuter.
Låt stå kallt, gärna över natten. Om den ska serveras inom 1-2 timmar höj minutantalet till 10 minuter.
Servera med en klick vispgrädde och valfria bär!

Annonser

2 thoughts on “Gluten- och sockerfri kladdkaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s