Tankar om träning

Sedan jag flyttade till Stenungsund 2009 så har jag tränat på en träningsanläggning dom då hette Sportlife men som nu har bytt namn till STC – training club. De har gjort en supersatsning nu i höst med nya fräscha och snygga lokaler samt ett större utbud av gruppträningspass och utökade öppettider.
hämta (5)
Jag har tränat regelbundet i 15 år och har främst ägnat mig åt gruppträningspass som body pump, step up, spinning osv. Det som gör att jag gillar gruppträning är att man verkligen blir peppad att ta ut sig det där lilla extra. Dels en peppade ledare/instruktör som får dig att utmana dig själv och dels, om man är tävlingsmänniska som jag, att man automatisk tävlar med personen grannen och tänker att hon eller han ska minsann inte få klå mig. Men som med allt så finns det plus och minus. Det minus som jag tycker finns med gruppträning är tiden. Gruppträning innebär en fast tid som du måste passa och du kan inte komma en kvart sent. Du måste också vara i tid om det krävs platsbokning. Vanligt är 15-20 min innan passet börjar.
droppedImage_1
(Bild lånad från profitnessmanhattan.com)
Jag har ju den senaste tiden gått över allt mer till styrketräning då jag dels tycker att det är sjukt snyggt med tonade och vältränade kroppar på tjejer men också för att man får mindre ont och att man har större chans att hålla sin kropp skadefri. Styrketräning i gym är enormt flexibelt. Du kan göra det när du vill och passet börjar direkt när du kommer dig. Tidseffektivt! Sist som jag var och tränade så såg jag också att man på STC får ta med sig sina små barn och träna på dagtid om de sitter i babyskydd eller barnvagn. Det är ju gymt är det det för oss småbarnsföräldrar! STC har även öppet dygnet runt och under obemannade tider så kan du släppa in dig själv med ditt kort och kod. Grymt!
hämta (6)
(Bild lånad från nyhetersto.se)
Själv känner jag att jag har bra koll på de olika maskinerna och övrig utrustning och övningar som passar mig men jag vet att många tycker att gymmet är lite skrämmande. Man vet liksom inte vilken spak man ska dra i eller hur man kan använda hantlarna. Om man känner så, så kan instruktörerna och tränarna hjälpa dig på olika sätt. De har flera olika alternativ och flera personliga tränare att välja bland så att du kan få en person som just du känner sig trygg och bekväm med. Man kan få individuell hjälp och rådgivning både kring träning och kost men man kan också anlita en pt i grupp om ni är ett gäng kompisar eller kolleger som vill komma igång med träningen. Då är det inte lika lätt att smits undan om den egna disciplinen sviktar. Just nu har STC extra förmånliga priser på pt-timmar så är man sugen och nyfiken så ska man absolut passa på!
Och glöm inte – om man gör som man alltid gjort så får man inga nya resultat!
Annika
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s