Fan ta dig sockermonster!

Go kväll på er! Suck vilken dag. Idag trillade jag dit. I det berömda diket som jag skrev om igår. Idag på eftermiddagen så skulle jag iväg och handla lite. Jag har känt mig lite nere i ett par dagar (hormoner) och var stressad och många tankar som gick runt i skallen av olika anledningar. Bland allt som skulle handlas så stod bland annat godis på listan, till områdets ungar som kommer att knacka på imorgon och ropa bus eller godis. Jag övervägde att vägra godis och ge dem en celementin eller liknande men orkar just nu inte att ta allt tjafs och bli områdets socker-hatar-tant. Så i alla fall -godis inköptes. Jag borde ha insett att det inte var läge att köpa godis idag. Stressad och deppig. Så klart trillade jag dit och flera godisbitar åkte in i munnen. Så ledsen på mig själv. Jag har inte ätit något sött sedan nån isglass i somras. Värst av all, och mest skrämmande, ett sånt helvetiskt starkt sug man får så fort det vita giftet går ut i blodet. Man vill bara ha mer och mer och allt!! Det krävs enorm styrka och beslutsamhet av mig att stoppa ett sånt sug-anfall. Det är som om sockret ger mitt gamla tjockig-jag nytt liv.

Men – jag tänker inte låta sockermonstret få mig! Nu räcker det! Jag tänker inte låta någon eller något ha en sådan makt över mig. Jag har läst igenom mitt inlägg från igår på nytt och det peppade mig till att se framåt istället för att gräva ner mig i socker-vurpan.

Någon som peppar mig extra är att jag på måndag kommer att börja en kurs över nätet i kbt (kognitiv beteende terapi) kring hälsa och den mentala delen. Områden som ska beröras är till exempel känslomässigt ätande och att ta makt och kontroll över sina negativa tankar och att inte låta sig styras av känslor.

Kram, Annika

Annonser

10 thoughts on “Fan ta dig sockermonster!

  1. Kämpa på båda två! Jag vet hur svårt och jobbigt det ät men försök att minnas hur grymt mycket bättre man mår utan socker. Jag har själv haft en svår vår och sommar med viktuppgång och massa socker i form av godis, bröd, kakor och glass. Mådde skit varje dag men kunde inte vara utan socker. Värst av allt jag har döljt detta för min sambo. Men nu har jag varit ”ren” sedan september och jag mår mycket bättre. Varje gång suget gör sig påmind så plockar jag fram känslan av hur dåligt jag mådde på socker och hur mycket bättre jag mår utan.

    • Sök på ”tänk dig smal” på face book eller googla. Hon som håller i det heter Ulrika Gabriel. Jag tycker verkligen att det är jättebra och är grymt nöjd även om det bara gått ett par dagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s