Barnmat: fisk med potatismos och morot

Måndag igen – vilket innebär att det är dags för mig att fylla på lillasysters förråd av mat i frysen. Jag har gjort mat varje måndag de senaste veckorna och fryst in och då finns det alltid klart när det behövs under veckan och jag behöver bara ta köpe-burkar om vi ska iväg eller annat. Det är absolut inget fel att ge sitt barn den köpta maten utan det är jag personligen som vill göra maten till min lilla tjej själv. Plus att jag tycker att burkarna man köper är hutlöst dyra!

Idag blev det vit fisk med potatismos.

Fisk med potatismos och riven morot och ärtpuré, 4-6 portioner – lämpligt från 6 månader

  • ca 120 gr vit fisk
  • 3 medelstora potatisar
  • 0,5 riven morot
  • mjölk att späda med
  • 2 msk rapsolja
  • dill
  • 2 dl gröna ärtor
  • 1 msk osaltat smör

Koks fisken med några vitpepparkorn som du plockar bort när fisken har kokat klart. Spara lite av spadet. Skala potatisen och skär i mindre bitar som du sedan kokar tills de är mjuka. Under tiden river du moroten på ett fint rivjärn. Häll av potatisen men spara lite av kokspadet. Blanda ner den rivna moroten i potatisen och spadet. Lägg på locket och låt stå en stund så att moroten mjuknar. Mosa potatisen med moroten och rör sedan i oljan och mjölk tills du får den konsistens som du önskar. Här är det gott att ha i fiskspadet för smakens skull. Sedan har i i fisken och mosar allt och rör ner så mycket dill du vill ha. 

Häll ärtorna i en kastrull och täck med vatten. Låt koka upp och dra sedan av plattan och låt stå en stund. I med smöret och mixa.

IMG_3294[1]

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s