Barnmat: Kyckling och majs

Idag var det dags att fylla på förrådet av barnmat här hemma. Förra gången delade jag med mig av ett fiskrecept och denna gång blir det kyckling. Superenkelt och lillasyster tycker att det är supergott.

IMG_3239[1]

Kyckling och majs, 4 stora portioner, lämpligt från 6 månader

  • ca 150 gr kycklingfilé
  • 2-3 medelstora potatisar, gärna mjölig sort
  • ca 2 dl majs
  • blandade örter
  • 2 msk rapsolja

Skär kyckling i tärningar och koka i vatten, ca 15 min. Ha gärna i några vitpepparkorn. Häll sedan av vattnet och se till att pepparkornen tas bort. Spara lite av vattnet att späda purén med senare. Skala potatis, tärna den och koka tills mjuk.Koka majsen kort. Mixa kycklingen med spadet som är kvar. Se till att det blir slätt. Mosa/mixa potatisen och majsen till mos och blanda sedan med kycklingen. Rör ner oljan. Jag kryddade med ca 1,5 msk färska frysta örter som finns i frysdiken från Findus.

Till detta serverade jag en puré gjord på broccoli och blomkål.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s