Det är väl inte så svårt att gå ner i vikt?

Det är ju enkelt ju – ät mindre och rör på dig mer. Hamna på minus med kalorierna så är saken biff. Vad då? Klarar du inte det? Vad är du för odisciplinerad loser?

Eller inte? Det är så enkelt på pappret men det är en helt annan grej i verkligheten. Om du följer med i debatten mellan Jonas Colting och Paolo Roberto så är du verkligen en odisciplinerad loser om du frågar den senare av herrarna. Kul att få dem stämpeln när man år efter år kämpar och kämpar. Eller hur?

Du bor i ett av de mest upplysta länderna på vår jord och om du som jag, har kämpat med vikten i år så kan du troligen mer om kalorier och näringslära än de flesta. Du kanske har varit medlem hos viktväktarna, kört pulverdiet och så vidare. Men likväl står vi här med våra kilon kvar. Är vi karaktärslösa personer utan viljestyrka? Knappast! Vi har kämpat för att bli av med de där kilona i år. Snacka om vilja!

Det handlar inte om att bestämma sig. om att ha kunskap eller vilja av stål. För att nå en varaktig viktminskning så gäller det att göra de rätta förändringarna i sitt livspussel. Förändringar som hjälper dig till ett livslångt beteende. Genom att lära dig att förstå varför du gör som du gör (till exempel tröstar dig med mat) så kommer du kunna bli av med dina negativa vanor och beteenden.

Viktminskning handlar om helhet – kost, känslor och livet runt dig. Det har boken jag läser just nu fått mig att förstå. Jag vill varmt rekommendera alla som kämpar/har kämpat med vikten som jag, att läsa Helhetsmetoden av Maria Helander och Cathrine Schuck.

helhetsmetoden

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s