Lchf, recept: ugnsgratinerad torsk med ost och blomkålsmos

Idag blev det fisk till middag. Fisk med vad som fanns i kylen och det blev jättegott! En rätt som definitivt kommer att göras igen här hemma!

IMG_3155.JPG

Ugnsgratinerad torsk med ost och blomkålsmos, 4 portioner
4 filéer av torsk eller annan vit fisk
3 dl créme fraiche
1 dl grädde
0,5 tärning av grönsaksbuljong
1,5 dl riven ost, gärna lagrad
1 liten röd paprika
Blomkål
Philadelphiaost med örtsalt
25 gr smör
Vitlök
Salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg de tinade fiskfiléerna i en ugnssäker form. Koka upp créme fraiche, grädde och buljongtärningen. Häll det sedan över fisken. Strö över den rivna osten. Finhacka paprikan och strö den över osten. Stoppa in i ugnen i ca 25 min.

Koka upp blomkålen. Häll av vattnet precis när det kokat upp. Mixa ihop den kokta blomkålen med philadelphiaost och smör. Smaka av med salt, peppar och vitlök.

IMG_3156.JPG

IMG_3157.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s