Colting vs Roberto

De senaste dagarna har det snurrat runt en hel del inlägg och och kommentarer på facebook och andra olika forum kring att Paolo Roberto idiotförklarar alla som äter lchf och Jonas Coltings svar på detta.

Här är ett av Robertos inlägg: (bild lånad från lchfthess)
IMG_20140923_222852

Här är Coltings svar:
Ingen har någonsin blivit friskare av att äta mer spannmål, mjöl, gluten och socker!
Ingen har någonsin blivit smalare av mer socker, mjöl, gluten och spannmål!
Ingen har nånsin mått bättre av att öka sin mjöl- och sockerkonsumtion!
Ingen har läkt eller övervunnit en sjukdom genom mer socker eller mer pasta!
INTE. NÅGONSIN. EVER!
Däremot är det otroligt många som blir enormt mycket smalare, friskare, starkare, piggare och bättre av att äta MINDRE eller INGET socker och/eller mjöl!
Det påståendet är ett helt odiskutabelt faktum. Bestrider man det är man antingen helt världsfrånvänd eller i branschen att sälja dito produkter.
Så här är det: att hävda att pasta är bra mat därför att det är gott är låg och dålig retorik! Pasta ÄR gott! Absolut. Socker är också gott. Godis. Tårta. Chips. Läsk. Pommes. Bullar. Vitt bröd. FUCK, allt detta är gott! Men det är produkter som är totalt katastrofala för min kropp. Liksom för din. Äter man lite vill man snart ha mycket o så är livet en enda sockerkarusell.
Ytterligare en sanning; socker funkar superbra i hårt utsatta fysiska lägen! Absolut. Jag vill ha cola o red bull under en ironman. Betyder det samtidigt att vi blr basera vår vardagliga kost på samma stapelvara, 5 måltider om dagen, 7 dgr/vecka, 52 veckor/år, bara för att socker funkar som en tillfällig nödraket? Nej, naturligtvis inte! Hela grunden för uthållighet bygger på en god fettförbränning. Och än mer, en god hälsa!
Slutligen, hur folk ser ut på ytan är helt oväsentligt. Att sockerätande och pastaälskande personer ser grymma ut är helt ointressant. Vad som händer inne i kroppen syns inte på ytan. Idag vet vi att hjärt- o kärlsjukdomar i stort beror på inflammatoriska processer o förplackning som i tur til stor del orsakas (eller iaf förvärras) av socker, mjöl o socker.
Smala människor kan också drabbas av ätrelaterad ohälsa.
Vi är det mänskliga djuret och ska äta som det också!
‪#‎naknahälsan‬ ‪#‎paleo‬ ‪#‎lchf‬

Jag har följt Paolo Roberto på instagram eftersom jag är intresserad av träning som han skriver mycket om och jag har valt att bortse från de han sagt tidigare kring lchf. Men nu känner jag mig så jäkla irriterad och provocerad att han kan räkna bort mig som följare. Det är ju dagisnivå och rent ut sagt korkat skrivet. Det är inte träning som är den stora anledningen bakom viktnedgång, det är kosten. Man brukar säga att kost är ca 80 % och träning ca 20 %. Äter du pasta och andra kolhydrater (=socker) så kommer blodsockret att gå upp och ner och du kommer att äta mer. Plus att din kropp utsöndrar insulin för fulla muggar och din kropp tar från glykogendepåerna istället för fettet på kroppen.

Socker är inte nyttigt och bra för din kropp. Punkt. Och ja – mjöl, frukost osv det är socker. Det bryts ner och reagerar i kroppen på precis samma sätt som socker.

Heja Colting!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s