Supersmarrig smulpaj ala lågkolhydrat/lchf

Idag var min mamma och pappa hemma hos oss på lite grillning. Det gäller att ta tillvara på de sommarkvällar som är kvar. Till efterrätt testade jag att göra en lchf-variant på smulpaj. Det blev supersmarrigt och jag serverade den med vaniljgrädde. När jag bakar så brukar det bli lite grann på en höft så alla mått är inte helg exakta.

20140815-203746-74266554.jpg

Lchf-smulpaj

Valfria bär
Sukrin mellis
75-100 gr smör
2 dl grovt mandelmjöl (hacka själv)
1 dl kokos
Grädde
Vaniljpulver

Lägg bären i en form och strö över sukrin mellis. Hacka dina mandlar och blanda det och kokos i en bunke. Skär smöret i tärningar och blanda ihop till en deg. Fördela över bären. Ca 200 grader tills den fått fin färg. Vispa grädde och blanda med vaniljpulver. Njut!

Annika

20140815-204017-74417713.jpg

20140815-204019-74419728.jpg

20140815-204016-74416940.jpg

20140815-204016-74416207.jpg

20140815-204018-74418807.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s